دانه کتان با طعمی مانند آجیل‌ها و بافت تردش یک ماده غذایی فوق العاده است که به تمام غذاها طعم جدید و خاصی می‌دهد. که البته فواید و خواص منحصر به فردش است که آن‌ را زبان زد و پرطرفدار کرده . در این مقاله شما را با خواص این بذر و تأثیر آن بر سلامت و کاهش وزن آشنا خواهیم کرد. علاوه بر آن روش مصرف آن را  نیز آموزش خواهیم داد.

 

دانه کتان چیست؟

برخی از متخصصین تغذیه تخم کتان ( دانه کتان ) را بهترین ماده غذایی گیاهی می‌دانند. این دانه کوچک حاوی مقدار زیادی پروتئین، روی، منیزیم، منگنز و آهن است؛  اما آنچه تخم کتان را منحصر به فرد می‌کند مقادیر بسیار بالای امگا 3، فیتواستروژن‌ها و فیبر می‌باشد. یک قاشق غذاخوری دانه کتان حاوی حدود 1.8 گرم امگا 3 و 2 گرم فیبر است، این ترکیبات بذر کتان را به یک خوراکی جادویی در مقابل کلسترول خون و التهاب تبدیل می‌کنند.

دانه کتان چه فوایدی دارد؟

همانطور که گفتیم دانه کتان سرشار از مواد مغذی می‌باشد. و به واسطه این ترکیبات خواص بسیاری دارد؛ که عبارتند از:

 

·درمان یبوست

فیبر موجود در دانه کتان با افزایش حرکات روده و تإثیر بر میکروبیوم روده، به بهبود و درمان یبوست کمک می‌کند.

 

·کاهش کلسترول

بر اساس تحقیقات، مصرف روزانه دانه کتان سبب کاهش کلسترول و LDL خون می‌شود. این ویژگی روی افرادی که سطح کلسترول بالا و یا افزایش وزن دارند تأثیر بیشتری می‌گذارد. اما فراموش نکنید که این دانه باعث افزایش HDL ( کلسترول خوب) نمی‌شود. و تأثیری نیز بر میزان چربی خون ( تری گلیسیرید خون) ندارد.

 

·کاهش فشار خون

امگا 3 و آمینواسیدهای موجود در دانه کتان باعث کاهش فشار خون و بهبود التهاب در افراد مبتلا به فشار خون و بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شود. و حتی می‌تواند به کنترل ضربان قلب نیز کمک کند.

 

·کاهش قند خون و ضد دیابت

نتایج بدست آمده از 25 مقاله تحقیقاتی نشان می‌دهد که دانه کتان میزان قند خون را کاهش می‌دهد و از مقاومت به انسولین جلوگیری می‌کند. این خاصیت دانه کتان ناشی از فیبرهای محلول موجود در آن است که سرعت جذب قند را کاهش داده و سطح قند خون را کنترل و از بالا رفتن ناگهانی آن پیشگیری می‌کند. بنابراین، مصرف آن به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 توصیه می‌شود. (1)،(2)

 

·آبرسانی و بهبود پوست

تحقیقات جدید نشان می‌دهند که مصرف روغن دانه کتان بعد از دوازده هفته سبب کاهش حساسیت و التهاب پوست و بهبود آن می‌شود.همچنین روغن تخم کتان سبب نرمی و آبرسانی پوست می‌شود و سد دفاعی پوست را تقویت می‌کند.

 

 

دانه کتان و کاهش وزن

بخش زیادی از شهرت دانه کتان بدلیل تأثیر آن بر لاغری و کاهش وزن است. که البته این محبوبیت بی‌راه نیست. همانطور که می‌دانیم دانه کتان غنی از فیبر می‌باشد. فیبر خوراکی به شما احساس سیری طولانی مدت می‌دهد و اشتها را نیز سرکوب می‌کند. علاوه بر آن، نباید نقش امگا 3 موجود در دانه کتان بر حفظ و تنظیم قند خون و التهاب را نادیده گرفت. این فواید سبب کنترل وزن و کمک به لاغری می‌شوند. (3)

·آیا دانه کتان سبب لاغری شکم می‌شود؟

یکی از باورهای نادرست و بسیار رایج درباره دانه کتان تأثیر آن بر کاهش چربی شکمی است. فراموش نکنید که هیچ ماده غذایی سبب از بین رفتن چربی یک ناحیه خاص از بدن مانند شکم یا سینه نمی‌شود. کاهش وزن بر تمام قسمت‌های بدن تأثیر می‌گذارد؛ و کاهش وزن ناشی از رژیم غذایی  و مصرف دانه کتان نیز از این قاعده پیروی کرده و منحصراً سبب کاهش چربی شکمی نمی‌شود. (4)

 

طریقه مصرف دانه کتان

اگر هدفتان از مصرف دانه کتان کاهش وزن و تناسب اندام است باید به این نکته توجه داشته باشید که دانه کتان به تنهایی سبب لاغری نمی‌شود بلکه همراه با رژیم غذایی مناسب و ورزش می‌تواند تإثیرگذار باشد. دانه کتان می‌تواند به عنوان چاشنی در سالاد، نان، کیک‌‌های رژیمی و ...استفاده شود. در ادامه طرز تهیه یک نوشیدنی آسان همراه با دانه کتان را به شما آموزش خواهیم داد.

 

نوشیدنی با دانه کتان

مواد لازم برای تهیه نوشیدنی:

  • یک قاشق غذاخوری دانه کتان آسیاب شده
  • آب یک عدد لیمو شیرازی
  • یک لیوان آب جوش

طرز تهیه:

دانه‌های کتان آسیاب شده را با آب جوش ترکیب کرده و به خوبی بهم بزنید. سپس، آب لیمو را به آن اضافه کنید تا کمی ویتامین C به نوشیدنی شما اضافه شود. شما می‌توانید در طول رژیمتان یکبار در روز از این نوشیدنی برای کاهش وزن  بیشتر استفاده کنید.

نوش جان.

 
کبد چرب

کبد چرب

بعد
نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید
آخرین مقالات
کبد چرب

کبد چرب

سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی

رپ مرغ رژیمی

رپ مرغ رژیمی

جلوگیری از بازگشت وزن

جلوگیری از بازگشت وزن

قطب مخالف چاقی

قطب مخالف چاقی

ثبت نام در خبرنامه دکتر صالحیان
منو موبایل