با توجه به شیوع روز افزون بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا و سویه‌های جدید کرونا بالا بردن سیستم ایمنی بسیار حیاتی است و باید بیشتر از قبل به سلامتی خود اهمیت بدهیم و سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم.

در این مقاله ده ماده غذایی که بر سیستم ایمنی اثر مثبت دارند را معرفی خواهیم کرد.

1) مرکبات

مکمل ویتامین C اولین سلاح ما برای مبارزه با سرماخوردگی است و با شروع کوچکترین علائم به سراغ آن میرویم.

ویتامین C تولید گلبولهای سفید را افزایش می‌‌دهد و درنتیجه توان سیستم ایمنی را بالا می‌برد.

اکثر مرکبات سرشار از ویتامین C هستند پس حتما آن‌ها را برنامه غذایی خود قرار دهید.

 - گریپفروت

 - پرتقال

 - لیمو

 - نارنگی

 

2) فلفل دلمه‌ای قرمز

این نوع فلفل دلمه‌ای سه برابر پرتقال ویتامین C دارد و علاوه بر آن غنی از بتا کاروتن می‌باشد که بدن آن را به ویتامین A  تبدیل میکند. ویتامین A نیز خواص ضد التهابی داشته و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد.

 

 

3) کلم بروکلی

بروکلی یکی از سالم‌ترین سبزیجاتی است که می‌توانید در برنامه غذایی خود قرار دهید. این کلم سرشار از ویتامین A، C، E، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها است. برگ های بروکلی با تداخل با هماگلوتینین (مهمترین گلیکوپروتیین سطحی ویروس آنفلوانزا) و مهار چسبندگی ویروسی، عفونت ویروس آنفولانزا را کاهش می دهد.

 

 

4) سیر

تمدن های اولیه ارزش سیر را در مبارزه با عفونت ها تشخیص داده بودند. مردم از آن برای درمان فشار خون بالا استفاده می کنند.

سیر به عنوان یک عامل ضد عفونی کننده، ضد باکتری و ضد قارچ استفاده می شود. ممکن است به بدن در مقاومت در برابر ویروس ها و سایر میکروارگانیسم ها کمک کند یا از بین ببرد. این کار را با تقویت سیستم ایمنی انجام می دهد. همچنین ادعا می شود که سیر با عفونت ها مبارزه می کند.(5)

 

5) زنجبیل

زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و آنتی بیوتیکی است که می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند، همچنین حاوی خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی است که سبب حفظ سلامتی شما میشود.

 

 

6) اسفناج

اسفناج) به دلیل ترکیبات تغذیه ای متنوع که شامل ویتامین ها و مواد معدنی است، و همچنین فیتوکمیکال ها و بیواکتیوهای آن که سلامتی را فراتر از تغذیه اولیه ارتقا می دهند، به طور گسترده ای به عنوان یک غذای کاربردی در نظر گرفته می شود. مواد شیمیایی مشتق شده از اسفناج می توانند گونه های فعال اکسیژن را از بین ببرند و از آسیب اکسیداتیو جلوگیری کنند، بیان و فعالیت ژن های دخیل در متابولیسم، تکثیر، التهاب و دفاع آنتی اکسیدانی را تعدیل کنند و. با القای ترشح هورمون های سیری مصرف غذا را محدود کنند این فعالیت های بیولوژیکی به خواص ضد سرطانی، ضد چاقی، کاهش قند خون و کاهش چربی خون اسفناج کمک می کند. (1)

 

7) دانه آفتابگردان

دانه آفتابگردان سرشار از مواد مغذی از جمله فسفر، منیزیم، ویتامین B6 و ویتامین E است.

ویتامین E  در تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. مواد غذایی دیگری که حاوی ویتامین E هستند عبارتند از آواکادو، گردو و روغن ذرت

دانه آفتابگردان همچنین غنی از سلنیوم است. سلنیوم در عملکرد سیستم ایمنی بسیار ضروری و حائز اهمیت می‌باشد. اگرچه این ماده معدنی معمولا نادیده گرفته می‌شود ولی جالب است بدانید، سلنیوم مکمل سلنیوم تعداد لنفوسیت‌های سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد و همچنین کمبود سلنیوم میزان آمادگی به عفونت‌ها را افزایش می‌دهد.(2)

 

8) زردچوبه

این ادویه زرد رنگ سالها به عنوان یک ضد التهاب در درمان آرتروز و روماتیسم مفصلی میشده است. تحقیقات نشان میدهد، کورکومین موجود در زردچوبه، آسیب عضلانی ناشی از ورزش را کاهش می‌دهد و علاوه بر آن نقش ضد میکروبی دارد و همچنین تقویت کننده سیستم ایمنی است.

9) چای سبز

کاتچین یا کتیچین ک نوع فنل و آنتی‌اکسیدان طبیعی و متابولیت ثانویه یک گیاه است  که در چای سبز به نسبت چای سیاه کاتچین‌ها به مقدار قابل ملاحظه‌ای یافت می‌شوند. کاتچین ها به عنوان عوامل ضد ویروس آنفولانزا در چندین مطالعه تجربی گزارش شده اند. (3)

 

10) گوشت مرغ

بی دلیل نیست که اکثر ما در زمان بیماری سراغ سوپ مرغ میرویم! چراکه گوشت مرغ و پرندگان دیگر سرشار از ویتامین B6 میباشند. ویتامین B6 در تنظیم پاسخ‌های ایمنی که با طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله التهاب و سرطان‌های مختلف مرتبط هستند، نقش دارد.و کمبود آن می‌تواند پاسخ‌های ایمنی را مختل کند.(4)

 

دیتاکس سیب و کرفس

دیتاکس سیب و کرفس

قبل
 
پنکیک پر پروتئین

پنکیک پر پروتئین

بعد
نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید
آخرین مقالات
خواص و طریقه مصرف دانه کتان

خواص و طریقه مصرف دانه کتان

کبد چرب

کبد چرب

سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی

رپ مرغ رژیمی

رپ مرغ رژیمی

جلوگیری از بازگشت وزن

جلوگیری از بازگشت وزن

ثبت نام در خبرنامه دکتر صالحیان
منو موبایل